Tainas:
100 g võid
50 g hapukoort
1 dl valget suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
250-300 g hapukoort
4 sl suhkrut
2 muna
1 tl vanillsuhkrut
(soovi korral 1tl kaneeli või 1 tl jahv. ingverit)
Katteks:
4-5 keskmist rabarberivart või marju.
Taigna jaoks vahusta pehme või hapukoore ja suhkruga. lisa muna, sega. Lisa 1 dl suhkrut. Lõpuks lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Taigen peab olema pehme (aga mitte vedel). Vajuta tainas 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele (külgedelt u 2 cm kõrguseni).
Sega täidiseained omavahel ja vala vomi taigna peale.
Kata tükeldatud rabarbriga või marjadega.
Küpseta 200 kraadi juures pool tundi. Enne lahti lõikamist lase jahtuda.
100 g võid
50 g hapukoort
1 dl valget suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
250-300 g hapukoort
4 sl suhkrut
2 muna
1 tl vanillsuhkrut
(soovi korral 1tl kaneeli või 1 tl jahv. ingverit)
Katteks:
4-5 keskmist rabarberivart või marju.
Taigna jaoks vahusta pehme või hapukoore ja suhkruga. lisa muna, sega. Lisa 1 dl suhkrut. Lõpuks lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Taigen peab olema pehme (aga mitte vedel). Vajuta tainas 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele (külgedelt u 2 cm kõrguseni).
Sega täidiseained omavahel ja vala vomi taigna peale.
Kata tükeldatud rabarbriga või marjadega.
Küpseta 200 kraadi juures pool tundi. Enne lahti lõikamist lase jahtuda.
Lihtne ja hää!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar